Thermomur ® 350

Med ett hus byggt med Thermomur® får du ett tryggt och fuktsäkert boende med låga energikostander. Thermomur® är ett väggsystem baserat på formsatta block av expanderad polystyren (EPS). Materialet är lätt att arbeta med och har låg vikt.

SNABBT, SMIDIGT OCH TRYGGT
Thermomur® går att använda till hela byggnationen eller bara till källardelen. Oavsett vilket fås, efter gjutning, en lufttät konstruktion utan köldbryggor som kan bekläs in- och utvändigt. Vid användning av Thermomur® i källarväggar slipper du den traditionella källarlukten. Thermomurblocken staplas som byggklossar och väger endast 3 kg. Enkel montering och låg vikt gör byggprocessen snabb och ger mindre arbetsbelastning än traditionella byggsystem. Färdiga hörn och enkel tillpassning vid öppningar gör att man kan sätta ihop ett våningsplan på en dag. Vilket ger mindre arbetstid och därmed lägre kostnad.

  • Villor
  • Fritidshus
  • Källare
  • Industrihallar
  • Konstruktionsritningar
  • Swimmingpooler

Thermomur® 350 är ett komplett väggsystem för:
Cellplasten i Thermomuren är fuktresistent, möglar inte och är fri från bakterietillväxt. Väggarna byggs utan invändig ångspärr eftersom cellplasten har tillräckligt högt ånggenomgångsmotstånd. Fukten passerar genom väggen utan att skapa en grogrund för mögel.
Thermomur® 350 har ett U-värde så lågt som 0,165 W/ m²K. Ingjutna plastbindare i blocken gör att blocket blir mycket användarvänligt. Beklädnad och annat som önskas fästas i fasaden kan skruvas direkt i plastbindarna. Väggen blir en homogen solid betongvägg vilket ger bättre ljudisolering och en ökad brandsäkerhet. Thermomur® 350 är formbart och ger dig oändliga möjligheter att formge din boendemiljö. Det går att göra radier ner till 3m.

Copyright  EnergiJägarna & Dorocell AB